„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Projektu „Latvijas skolas soma” gaida ar cerību

Vairāk nekā 200 000 Latvijas skolēnu valsts simtgadē saņems ievērojamu dāvanu, jo no 2018. gada septembra tiks īstenots projekts „Latvijas skolas soma”, sniedzot iespēju ikvienam skolēnam klātienē izzināt un pieredzēt mācību programmā ietvertās Latvijas dabas un kultūras vērtības, kā arī iepazīt zinātniskos sniegumus un uzņēmējdarbības veiksmes stāstus. Projekta patrons ir Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Integrētās mācību programmas izveidei, transporta un ieejas biļešu segšanai paredzēti 13,5 miljoni (jeb 40%) no valsts simtgadei plānotā papildu finansējuma piecu gadu periodā. „Latvijas skolas somas” finansējumu - 17 eiro skolēnam ik gadu - plānots novirzīt pašvaldībām proporcionāli skolēnu skaitam, lai tās kopā ar skolām plānotu efektīvāko līdzekļu izlietojumu, informē Latvijas valsts simtgades biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare.

Daugavpilī šo projektu pērn jau aprobējušas divas skolas - Vienības pamatskola un 10. vidusskola, no septembra līdz decembrim piedaloties pilotprojektā „Latvijas skolas soma”.

Daugavpils 10. vidusskolas direktore Valija Salna atzīst, ka šis projekts ļauj jauniešiem redzēt tās vietas Latvijā, par kurām iepriekš tikai dzirdējuši. Lielākā daļas viņas skolas audzēkņu nav bijuši nedz Rīgā, nedz pie jūras. Pateicoties pilotprojektā piešķirtajam finansējumam 1500 eiro apjomā, jauniešiem bija iespēja apmeklēt dažādus kultūras pasākumus un iestādes, tostarp izbraukt ārpus savas pilsētas.

Visu rakstu lasiet 31. marta numurā.