„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

„Saules skola” pārkāpusi simtgades slieksni

Uz Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” jubilejas svinībām šodien pulcēsies gan skolas absolventi un studenti, gan pedagogi un viesi. Šogad svinama dubulta jubileja - 100 gadi kopš Saules skolas pirmsākumiem un 25 gadi kopš skolas kā Daugavpils Lietišķās mākslas vidusskolas atjaunošanas. Kā jau māksliniekiem pieklājas, savu jubileju viņi svinēs radoši – ar jaunu izstādi, skolas jubilejas kataloga „Saules skolai 100” prezentāciju un citiem pasākumiem.

Skolas pedagogi un audzēkņi savu iestādi sauc par Latgales mākslas centru. Laika gaitā skola ir radikāli mainījusies. Pirmsākumos te apgūti mājturības, šūšanas, rokdarbu, kurpniecības un mēbeļu pīšanas amati. Pēckara gados audzēkņi mācījās šūšanas, rokdarbu, aušanas un mākslas pedagoģijas nodaļās. Atjaunotajā mākslas vidusskolā tika izveidotas dekoratīvās noformēšanas, kokapstrādes, rokdarbu un tekstilmākslas nodaļas. Ar gadiem skola ieguvusi mūsdienīgas iekārtas un aprīkojumu, mainījies izglītības programmu saturs - rokdarbu un šūšanas programmas pārtapa par apģērbu un tekstilizstrādājumu dizaina programmām, mājturības un mēbeļu nozares vietā nāca interjera un koka izstrādājumu dizains. No jauna veidojušās vizuālās reklāmas un foto dizaina nodaļas. Tuvākajos gados skola iecerējusi izveidot multimediju dizaina izglītības programmu.

Visu rakstu lasiet 31. marta numurā.