„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.0 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils gaida tūristus

Jaunās sezonas sākumu nosvinēja ar zibakciju, palaižot gaisā krāsainus balonus ar uzrakstu „Daugavpils ir tūrisms”, kuri simbolizē pilsētas daudzveidību.

21. aprīlī Daugavpilī oficiāli atklāja jauno tūrisma sezonu. Marka Rotko mākslas centrā, kurš šajā dienā svinēja savu ceturto dzimšanas dienu, notika konference, kurā tūrisma un kultūras jomas speciālisti pastāstīja, kas gaida pilsētas iedzīvotājus un viesus šogad, kā arī svinīgā gaisotnē tika pasniegtas konkursa „Daugavpils tūrisma balva 2016” godalgas. Dalībnieki brauca uz cietoksni ar retro tramvaju.

Rotko centru neizvēlējās nejauši – savas pastāvēšanas laikā iestāde kļuvusi par vispopulārāko Daugavpils tūrisma zīmolu. Kā liecina 2016. gada statistika, tajā pabijuši 39% no kopējā pilsētas tūrisma objekta apmeklētāju skaita (102 977).

Tūrisma joma ir plaša un ietver daudzus virzienus – kultūras un sporta pasākumi, viesnīcu bizness, ēdināšanas pakalpojumi un daudz kas cits, un, lai tas viss darbotos kā vienota sistēma un piesaistītu pilsētai pēc iespējas vairāk viesu, tiek veikts liels darbs. Gada nogalē par šīs darbības rezultātiem liecina statistika, atklājot veiksmīgākos aspektus un nianses, kuras jāpilnveido.

Visu rakstu lasiet 25. aprīļa numurā.