„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Laukos var sameklēt „einšteinus” un „kopernikus”

„Latgales Laiks” daudzreiz ir rakstījis par Krāslavas novada z/s „Kurmīši” īpašnieku Ivaru Geibu, kurš ražo garšīgas ārstniecības augu tējas un, strādādams arī valsts darbu, izglīto un konsultē zemniekus, kā ar iedvesmu un peļņu saimniekot laukos. Tā kā viņam netrūkst ideju, tad šoreiz saruna ir par tām nišas nozarēm, ko lauksaimnieki apgūst pasīvi vai neapgūst nemaz.

Ivars vispirms padalās ar savu jauno ideju, ko realizēs jau tuvākajā nākotnē: „„Kurmīšos” visu laiku meklējam kaut ko jaunu. Lai tūristi atgrieztos, piedāvājam ne tikai kvalitatīvus produktus, bet arī meistardarbnīcas. Līdz šim viņi mācījās pagatavot vaska sveces un sajaukt tēju pēc savas īpašās receptes, bet šogad mācīsies maisīt dabīgos krēmus. Receptes ir ļoti vienkāršas, mēs izmantojam medu un dažādas eļļas. Padarbojušies stundu „Kurmīšos”, tūristi mājās dodas ar trim dažādu krēmu bundžiņām. Kāds nopērk arī tējas, eļļas, satīto vai izlieto vaska sveci.”

Visu rakstu lasiet 23. maija numurā.