„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Mākslas plenērs sākās ar Marka Rotko centra vīziju

15. septembrī Daugavpilī ar Marka Rotko mākslas centra saturiskās koncepcijas padomes sēdi sākās starptautiskais mākslas plenērs “Marks Rotko 2008”.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

08.10.2008 00:18
laililū, lipko_gura
Marks Rotko neapšaubāmi ir Daugavpils mākslinieku vēstures sastāvdaļa,bet viņa māksla,ja netiktu "mākslīgi" izvilkta saulītē paietu garām kā vēl viens uzvārds D-pils vēsturē.Kapēc mēs meklējam slavenības,ar "piķotu" aizmuguri?M.Rotko dzīvoja šeit un to nevar mainīt! Mīļie M.Rotko radinieki! Daugavpilī ir izcili mākslinieki,kuri nebūtu pret,ja jūs piedāvāsiet ieguldīt savus līdzekļus,mākslinieku darbnīcu uzturēšanai ,audeklu un citu materiālu iegādei,mākslas darbu realizēšanai!Kuri noteikti iegūs lielu nozīmi D-pils Mākslas vēsturē!Būsim patrioti,paturēsim tos, kuri ir nodzīvojuši šeit visu dzīvi,devuši savas zināšanas daudziem jo daudziem D-pils māksliniekiem,kā arī Latvijas māksliniekiem. Vēršos pie Daugavpils māksliniekiem ar jautājumu?Uz kādas zināšanu bāzes jūs šobrīd esat gleznotāji,tēlnieki,tekstilnieki, keramiķi,metālmākslinieki,dizaineri utt?....un ziniet es nešaubos ka neviens vien atbildēs:uz Ļ. Bauļina,J. Volkovas,V.Mežbārdes,I.Linartes,I.Kokinas,Ļ.Lāces,A.Pētersones,I.Evaldes,O.Zvejselnieka,M.Kalniņas,un daudzu citu izcilu latgales gleznotāju,keramiķu,tēlnieku utt.pieredzes un zināšanu kodola!Tieši viņi iedvesmoja un spārnoja nevienu vien mākslinieku Daugavpilī un ne tikai! Es uzskatu ir vērtīgāk meklēt pērles šeit ,LATGALĒ! LATGALE ir bagāta ar talantīgiem un izciliem māksliniekiem!Tapēc mans saktījums ir vērtīgāk atklāt "Latgales mākslinieku mākslas centru"!....Bet,ja gribas nosaukt kāda vārdā tad Ļeonīda Bauļina!!!!Es nostājos PAR mūsu Daugavpils māksliniekiem, kuri ir ieguldījuši visu savu dzīvi Daugavpils mākslinieku attīstībā!
22.09.2008 12:57
lasītājs
Un tas ir tikai sākums :) Daugavpilī ir jābūt "Marka Rotko mākslas Centram" :)
19.09.2008 17:43
es-apmekletajam
Neticu......., ka var būt arī citādi kā te mums parasti ir
19.09.2008 17:39
abc
Cerams, ka tagad KM uz Dpili raugās kā uz sakarīgu partneri, jo visi kas tagad virza projektu ir sakarīgi cilvēki
19.09.2008 11:13
apmeklētājs
Plenēra atklāšana bija suppper!!!!!! Viens no labākajiem pasākumiem pēdējo gadu laikā. Paldies!!!!