„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Vecā Forštate aicina uz ģimenes svētkiem

Pilsētas svētku - Daugavpils dzimšanas dienas svinības šogad sāksies ar ģimenes svētkiem Vecajā Forštatē. Šajā savdabīgajā pilsētas mikrorajonā Šūņu ezera krastā vēl saglabājušās mājas ar aizvirtņiem, šeit ir savs baznīcu kalns ar katoļu, pareizticīgo un vecticībnieku dievnamu. Forštate var lepoties ar savu kultūras namu, kas ir ļoti populārs ne tikai vietējo iedzīvotāju, bet arī citu mikrorajonu iedzīvotāju vidū.

Kultūras namā nodarbi var atrast visu vecumu iedzīvotāji, stāsta tā ilggadējā vadītāja Lilija Graudiņa. Vienreiz ceturksnī šeit obligāti notiek pasākums pensionāriem, bērni un jaunatne katru dienu apmeklē bijušā jaunatnes iniciatīvu centra telpas, kur ir visdažādākās spēles un trenažieri. Vispopulārākais Vecās Forštates kultūras nama pasākums ir „Vakars sveču gaismā”, tas paredzēts visiem no 25 gadu vecuma. Šurp nāk arī jaunāki cilvēki, bet vecāka gadagājuma apmeklētājiem var būt gan 70, gan 80 gadi, taču dejotprasmē un jautrībā viņi neatpaliek no jaunajiem. Vakaros ir daudz viesu no citiem Daugavpils mikrorajoniem. Šis pasākums notiek katru piektdienu no septembra līdz maijam jau 17 gadus, pilsētā tas ir savdabīga rekords. Ideja rīkot šādus pasākumus radās Latviešu kultūras centra vadītājai Regīnai Osmanei, un tā uzreiz guva atsaucību.

L.Graudiņa un pasākumu vadītāja Svetlana Matvejeva lauž stereotipu par to, ka „Vakars sveču gaismā” esot savdabīgs iepazīšanās klubs. „Protams, cilvēki iepazīstas, tomēr viņi galvenokārt nāk šurp atpūsties no ikdienas rūpēm, priecāties, dejot, parunāties ar draugiem,” saka Lilija Graudiņa.

Visu rakstu lasiet 27. maija numurā.