„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.0 °C
apmācies

Notiks pirmais pirts festivāls „Ozolpēriens”

slotas.lv

No 21. līdz 23. jūlijam Ozolaines pagasta Bekšu ciemā Rēzeknes novadā notiks pirmais pirts festivāls „Ozolpēriens 2017”. Festivāla koordinatore Santa Ostaša pastāstīja, ka trīs dienās pirts kultūras cienītāji un uzturētāji varēs apmeklēt gan bezmaksas, gan maksas pasākumus. Piemēram, jau 21. jūlijā zāļu sieva Līga Reitere bezmaksas seminārā pastāstīs par ārstniecības augu izmantošanu pirtī un ārstniecībā, bet Krievijas pirtnieks Ivans Ivakins rādīs, kādas ir pēršanās tradīcijas viņa dzimtenē.

Meistarklases un lekcijas par pirts veselīgo spēku notiks arī 22. jūlijā -- ar savu meistarību demonstrēs gan Latgales prasmīgākā pirtniece Anita Reščenko no Aglonas, gan pirtnieku čempionātu uzvarētājs Vladas Jokubauskas no Lietuvas. Būs arī ēterisko eļļu, rotu un citas radošās darbnīcas un vakara koncerti, kur muzicēs Igauņu ģimene, kolektīvs „Rūnas”, Oskars Lustiks un čigānu dziesmu ansamblis „Čarger”. Notiks arī amatnieku tirdziņš un zaļumballe.