„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.1 °C
apmācies

Rūpniecisko zonu attīstībā rodas grūtības

16. novembrī Daugavpils domē notika Attīstības komitejas sēde, kuras galvenā tēma bija Ziemeļu un Križu rūpnieciskās zonas attīstības apspriešana. Kā noskaidrojās, Križu projekta otrā posma realizācijā radušās  grūtības.

Pilsētas pašvaldība nodarbojas ar rūpniecisko zonu labiekārtošanu, vadoties pēc principa „pilsēta labiekārto pilsēta, uzņēmums rada darba vietas”. Tādējādi firmām, kuras strādā šajās teritorijās, ne tikai jāiegulda lielas investīcijas, bet arī ievērojami jāpalielina darbinieku skaits. Piemēram, Ziemeļu rūpnieciskajā zonā (kopējais projekts – 3,3 miljoni eiro) ir prasība izveidot 47 jaunas darba vietas līdz 2022. gadam. SIA „Zieglera Mašīnbūve”, kura atrodas šajā zonā, saskaņā ar šiem noteikumiem plāno ieguldīt savā ražotnē 1,1 miljonu eiro. Taču Križos veidojas gluži cita situācija.

Pašlaik interesi par ražošanas izvietošanu Križu zonā izrāda divi uzņēmumi – zarnu kalibrēšanas firma „SW Kover” un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība LATRAPS. Turklāt „SW Kover” jāpārceļas no Mežciema saskaņā ar Vides pārraudzības valsts biroja prasību, taču tam nav piemērota objekta.

Visu rakstu lasiet 24. novembra numurā.