„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. maijs
Trešdiena
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
-0.5 °C
skaidrs laiks

Iedzīvotāji spriedīs, kā attīstīt Līvānu novadu

Publicitātes foto

No 19. marta Līvānu novadā strādās pašvaldības integrētās attīstības programmas 2019.-2025. gadam izstrādes darba grupas, kurās iesaistījušies uzņēmēji, biedrību, izglītības, mākslas, sporta un citu iestāžu pārstāvji, pašvaldības eksperti, lai apkopotu savus un citu novadnieku priekšlikumus, kā attīstīties novadam nākamajā plānošanas periodā.

Līvānu novada domes Plānošanas un attīstības daļas vadītāja vietniece Iveta Dobele pastāstīja, ka līdz marta beigām darba grupas apzinās ierosinājumus, kā pašvaldība varētu attīstīt publisko infrastruktūru, tostarp ielas un ceļus, iesaistīties mājokļu siltināšanā, pilnveidot saistošos noteikumus utt.  

Integrētās attīstības programma ir svarīga šobrīd topošās Līvānu  novada Attīstības programmas 2019.-2025. gadam sastāvdaļa, kurā tiks uzsvērtas Līvānu novada pašvaldības investīcijas konkrētās nozarēs, pamatojoties uz minēto darba grupu priekšlikumiem un likumdošanu, uzsvēra I. Dobele.

Līvānieši pirms tam aktīvi iesaistījušies Līvānu novada attīstības programmas 2012.-2018. gadam izstrādāšanā, piemēram, pagastos uz apspriešanām sanākuši 20--30 cilvēki. „Arī līvānieši ar mazo grantu projektiem, kurus atbalsta pašvaldība, līdzdarbojas pilsētas un pagasta vides sakārtošanā. Tikmēr pašvaldība, pateicoties iedzīvotāju ierosinājumiem, ir sakārtojusi daudzus pagalmus un ielas, uzbūvējusi baseinu,” teica I. Dobele.