„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Preiļos top koka pakaramie ar „rozīnīti”

Ervīns Mainulis // Foto: Dinija Jemeļjanova

Aizvien plašāku popularitāti gan pasaulē, gan Latvijā iegūst koka interjera dizaina priekšmeti, ko iespējams pasūtīt no ražotāja, rezultātā iegūstot personalizētu dekoru – savam priekam, vai, piemēram, dāvanai. Savu veiksmi šajā tirgū nolēmis izmēģināt arī Preiļu iedzīvotājs Ervīns Mainulis, kas kopš pagājušā gada septembra ražo koka pakaramos, kuros izgriezts pircēja izvēlēts vārds vai figūra, kā arī citus dizaina nieciņus.

„Pakaramais tiek uzzīmēts datorā, ar dizaina programmu palīdzību, bet pašu koku izgriež ierīce,” skaidro jaunais uzņēmējs, kas savai produkcijai devis nosaukumu „Timberstag”. Lielākā daļa produktu ir personalizēti, tāpēc visbiežāk tās ir dāvanas. Šobrīd īpaši pieprasītas ir tematiskās dāvanas kāzām, piemēram, pakaramie ar uzrakstiem „līgavainis”, „sieva” u.tt. Tāpat pasūtījumus veic arī uzņēmumi. „Piemēram, saviem darbiniekiem uzdāvina Ziemassvētkos pakaramos,” norāda E. Mainulis. Uzņēmuma „tirgus laukums” ir vietne Facebook.com, tur tiek izvietotas reklāmas, veidota komunikācija ar klientiem. Īpaši veiksmīgi mārketinga triki ir konkursi, kuros iegūst abas puses, kāds laimīgais iegūst bezmaksas pakaramo, bet „Timberstag” paplašina auditoriju. Tā kā internets neierobežo ģeogrāfiski, klientus izspējams apzināt visā Latvijā, visvairāk pircēju gan ir Rīgā, arī Jūrmalā un Valmierā.

Pakaramos flamingo formā iecienījušas dāmas

Uzsākot ražošanu, visvairāk nācās ieguldīt datorizēto ierīču iepirkšanā. „Mēģinām maksimāli automatizēt izgatavošanas procesu,” uzsver E. Mainulis. Pirmā pieredze mēbeļu izgatavošanā gūta, aprīkojot nesen atvērušos kafejnīcu Preiļu centrā. Plānojot ienākt mēbeļu ražotāju tirgū, izpētīti vietējie konkurenti. Viena no būtiskākajām atziņām – izgatavošanā svarīga ir atbilstošākā materiāla izvēle. „Domāju, ka tāpēc spēsim nodrošināt augstāku kvalitāti, ātrākus izpildes termiņus un zemāku cenu,” norāda uzņēmējs.

Pilnu rakstu lasiet 8. jūnija numurā.

Komentāri

12.06.2018 13:35
Anna.
Kādi gudrulīši! Lai izdotās!
11.06.2018 18:03
Vineta
WoW! Malači- lai izdodas! (-: