„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. maijs
Trešdiena
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
-0.8 °C
skaidrs laiks

Izdots žurnāls par bērnu drošību

pixabay.com

Kā sniegt palīdzību, ja bērns ir aizrijies; kā rīkoties, ja satiec nomaldījušos bērnu; kā zināt, vai bērns cieš no vardarbības – šie ir tikai daži no tematiem, par kuriem vairāk var uzzināt bērnu drošības žurnālā „Bērnam Droša Bērnība”.

Šo žurnālu aizvadītā gada nogalē izdeva Labklājības ministrija sadarbībā ar Latvijas vecāku organizāciju “Mammamuntetiem.lv”. Vecāki to var saņemt bez maksas. Pieprasījums pēc žurnāla bija tik liels, ka nupat izdota 30 000 eksemplāru papildtirāža.

Šāda veida izglītojošie materiāli vecākiem ir īpaši aktuāli tāpēc, ka Latvijā arvien saglabājas ļoti augsti bērnu traumatisma rādītāji, tas ir, bērni smagi cieš un pat mirst no sadzīves traumām, kuras pieaugušie var novērst, ja ir zināšanas, kā tas darāms.

Labklājības ministrs Jānis Reirs uzsver, ka žurnāls “Bērnam Droša Bērnība” sniedz praktiskas zināšanas, kas liek aizdomāties un rīkoties, lai mūsu bērniem būtu droša bērnība.

Žurnāla tapšanā iesaistījušies izcili savas jomas speciālisti – bērnu ārsti, reanimatologi, psihologi, juristi u.c. –, aicinot vecākus pašizglītoties par dažnedažādiem ar bērnu audzināšanu saistītiem jautājumiem, tostarp par to, kā novērst bērnu traumatisma riskus.

Intervijā žurnālam “Bērnam Droša Bērnība” Latvijā pazīstamais bērnu ārsts, reanimatologs Pēteris Kļava uzsver, ka ikvienam pieaugušajam, kurš plāno ģimenes pieaugumu vai jau ir kļuvis par vecāku, ir jāizpilda noteikti mājasdarbi. Viens no tiem – jāizglītojas.  

Lai saņemtu žurnālu, vecāki aicināti pieteikties, rakstot uz fonds@mammamuntetiem.lv vai zvanot uz tālruni 25665515.