„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. maijs
Trešdiena
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
+9.2 °C
daļēji mākoņains

Pasniegti fonda „Lāčplēsis” apbalvojumi

(No kreisās) Antons Soms, Josifs Reuts un Vladimirs Kogucs // Foto: A.Rube

29. augustā Daugavpils domē biedrības „Latvijas Valsts aizsardzības fonda “Lāčplēsis”” prezidents Jānis Ivars Kasparsons, viceprezidents Gunārs Kūtris un Latgales reģiona vadītājs Jāzeps Uļjanovs pasniedza apbalvojumus trim daugavpiliešiem.

Par mūža ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā un Latgales uzplauksmē ar Goda zīmi bronzā apbalvots SIA „Meliors Krauja” valdes priekšsēdētājs Antons Soms, kurš uzņēmumā strādā kopš 1965. gada. Tā ir vienīgā šāda tipa firma reģionā, kura, neskatoties uz smagajiem deviņdesmitajiem gadiem, spēja noturēties un savu enerģiju ieguldīja trijās darbības jomās, -- meliorācija, ceļu būvniecība un kūdras ieguve.

Par neatlaidīgu, aktīvu darbu Latvijas neatkarības atjaunošanā un Latgales uzplauksmē ar Goda zīmi bronzā apbalvots VAS „Valsts nekustamie īpašumi” māju pārvaldnieks Vladimirs Kogucs, kurš savulaik ir ieguldījis daudz pūļu Daugavpils cietokšņa un citu pilsētas vietu saglabāšanā un vēsturiskā mantojuma attīstīšanā.

Ar pirmās pakāpes goda zīmi zeltā par mūža ieguldījumu Daugavpils un Latgales attīstībā apbalvots ceļu satiksmes inženieris SIA „Daugavpils būvmehanizācija” valdes loceklis Josifs Reuts. Pilsētas vadība pateicās J. Reutam par atbildīgu ilggadēju darbu ar vietējiem celtniekiem. Savukārt Lociku ciema iedzīvotāji viņam pateicās par kvalitatīvi paveiktiem ceļu remontdarbiem.