„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+17.1 °C
daļēji mākoņains

Mežciema skola var atdzimt jaunā kvalitātē

Šogad aprit 80 gadi kopš Mežciema skolas atklāšanas. Šī ēka ir unikāla – tā atrodas mežā un, iespējams, tāpēc palikusi neskarta Otrā pasaules kara laikā. Skolēnu šeit jau sen vairs nav, taču vietējie entuziasti ir pilni apņēmības atjaunot rosību šajā gleznainajā teritorijā ar slaveno vēsturi.

Jeļena Žukova 1993. gadā sāka mācīties Mežciema skolā, kura tolaik pēc pārtraukuma atsāka darbu un kļuva pat latviešu pamatskolu krievvalodīgajiem bērniem. Jeļena tur nomācījās tikai piecus gadus, taču šīs vietas īpašā gaisotne iegūla dziļi dvēselē, un nu, pēc daudziem gadiem, viņa nolēma savākt informāciju par skolu, sameklēt tās audzēkņus, pedagogus un direktorus. Jeļena un viņas domubiedri biedrībā „Mežciems” ir pārliecināti, ka šai vietai ir ļoti liels potenciāls, un šeit ir visas iespējas izveidot skaistu atpūtas vietu pilsētas iedzīvotājiem.

Skola pastāvēja līdz 2002. gadam, pēc tam vasarā šeit organizēja volejbola skolas treniņnometnes. Pašlaik skolā darbojas Daugavpils zirgu sporta cienītāju bērnu klubs.

„Skola mani visu laiku sauc,” saka Jeļena, tas arī izskaidro viņas milzīgo vēlēšanos dot otru dzīvi vēsturiskajai ēkai. Jeļenu iedvesmo Latvijas iedzīvotāji, kuri īsteno dzīvē savus mazos un lielos sapņus, virzās uz priekšu, nebaidoties no grūtībām, vēl jo vairāk tāpēc, ka pašlaik iespējas kaut ko paveikt. „Mēs esam tikai ceļa sākumā,” saka Jeļena.

 

Visu rakstu lasiet 25. janvāra numurā.