„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

Jaunais Daugavpils dekāns aicina atbalstīt baznīcu ar darbiem

Daugavpils dekanāta dekāns un Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs un Arendoles draudzes prāvests Mihails Sivickis jaunajā amatā kalpo jau mēnesi. Viņš sarunā „Latgales Laikam” uzsvēra savus vērojumus un atziņas, kā ticīgie var iesaistīties baznīcas dzīvē.

"Es vadīšu dievkalpojumus, kristīšu, laulāšu, mācīšu, mūžībā pavadīšu ticīgos, arī remontēšu dievnamus. Lūdzu Dievu, lai draudze sevi apzinās kā lielu ģimeni, kur esam vienoti lūgšanā un kalpošanā, neraugoties uz dažādām valodām, tautībām, vecumiem. Katoļu baznīca ir universāla. Ko tas nozīmē? Mēs esam vienoti dažādībā visā pasaulē. Savā Vasarsvētku sprediķī tā arī teicu -- būsim kopā ar Dievu, būsim kopā lūgšanās un darbos. Tāpat kalpošu par kapelānu J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijā un Daugavpils pašvaldības policijā. Savukārt būdams Daugavpils dekanāta dekāns, pastorāli palīdzēšu Kalupes, Nīcgales, Līksnas, Višķu, Dubnas, Ambeļu, Jezupovas, Spruktu un Daugavpils draudžu priesteriem ar padomiem, ieteikumiem," par saviem pienākumiem stāsta M.Sivickis.

Visu rakstu lasiet 4.jūlija numurā.