„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Atklāts jaunais ceļš uz dambja

10. novembrī tika atklāta satiksme Daugavas ielā virzienā no Rīgas uz Daugavpils centru. Tagad autovadītāji varēs nokļūt uz dambja, neizbraucot apli Cietokšņa ielā.

Šis ir tā saucamais vecais ceļš – tas bija šeit pirms apļa ierīkošanas. Uz šī ceļa ir vienvirziena kustība, un autovadītājiem, kuri brauc no Rīgas puses, būs jādod ceļš tiem autovadītājiem, kuri izbrauc uz dambja no apļa.

Šeit tika atjaunots asfalta segums, uzstādītas apmales, ir horizontālais apzīmējums, veikti labiekārtošanas darbi, uzstādītas ceļazīmes. Darbu kvalitāti novērtēja Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Viņš pārbaudīja arī posma kvalitāti zem Vienības tilta, kurš bija slēgts vairāk nekā mēnesi. Šeit ir nomainīts asfalts un balsta sienu konstrukcijas. Izmantots metāla tīkls ar akmeņiem. Nogāzes klās ekobruģis ar caurumiem, caur kuriem augs zāle un puķes.

Abu posmu remonts tika veikts par Daugavas ielas rekonstrukcijas projektā ietaupītajiem līdzekļiem. Darbus veica Jēkabpils firma „Ošukalns”.