„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.5 °C
apmācies

Fotostudija „Ezerzeme-F” laidusi klajā savu pirmo foto grāmatu

Daugavpils tautas fotostudija „Ezerzeme-F” laidusi klajā savu pirmo foto grāmatu „Daugavpils. Cilvēki. Daba”, kurā apkopots pēdējo piecu gadu darbs un iekļautas gandrīz 200 fotogrāfijas. Foto grāmata izdota 300 eksemplāros ar Daugavpils pilsētas domes un SIA “Regula Baltija” finansiālu atbalstu.

22. decembrī foto grāmatas prezentācijā Latgales Centrālajā bibliotēkā piedalījās gan fotogrāfiju autori un viņu draugi, gan grāmatas tehniskie veidotāji un atbalstītāji. Studijas vadītājs Linards Onzuls pastāstīja, ka ideju par grāmatas izveidi palienējuši no saviem draugiem – Utenas apriņķa foto kluba „Žalias skėtis” („Zaļais lietussargs”), kurš reizi gadā savu fotogrāfu labākos darbus apkopo foto grāmatā.

Lai arī Daugavpils fotostudija „Ezerzeme-F” darbojas jau trīsdesmit sešus gadus (līdz 2010. gadam kā fotostudija „Ezerzeme”), savas foto grāmatas tai līdz šim nav bijis, jo uzsvars likts uz citām aktivitātēm. Beidzamajos piecos gados noorganizētas 33 kolektīvās izstādes – Daugavpilī, Preiļos, Rēzeknē, Magdeburgā, Pleskavā, Viļņā un Visaginā, sarīkotas 27 personālizstādes, fotogrāfi piedalījušies citu fotoklubu rīkotajos pasākumos, studijas fotogrāfu darbi publicēti 5 grāmatās. 

Visu rakstu lasiet 30. decembra vakarā.