„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Kulinārā mantojuma telpas Vabolē izmaksās dārgāk

daugavpilsnovads.lv

Vaboles vidusskolas darbnīcu atjaunošana, lai tajās izveidotu kulinārā mantojuma telpu, Daugavpils novada domei izmaksās dārgāk, nekā sākumā paredzēts. Tā kā ēkai plānots nomainīt visu jumtu, būvdarbu izmaksas sasniegs 108 tūkstošus eiro.

Papildus nepieciešami 56 tūkstoši eiro. Izmaiņas veiktas, jo nolemts, ka saimnieciski izdevīgāk būs nomainīt visu, nevis pusi ēkas jumta, kā tas bija plānots sākotnēji, 2016. gadā izstrādājot projektu. Tāpat jāveic arī siltummezglu remonts. Izmaksu pieaugums skaidrots ar cenu sadārdzinājumu būvniecībā. Darbus veiks SIA „Vanpro”, telpām jābūt gatavām līdz 2019. gada decembrim.

Jāatzīmē, ka, 2015. gadā izstrādājot būvprojektu, ne tikai Vaboles vidusskolas darbnīcu, bet arī kopmītnes ēku pašvaldība bija iecerējusi pārbūvēt par amatu un radošās izglītības centru „Vaboles muiža”, bet idejas īstenošanai trūka finanšu.

Aktuālo projektu Daugavpils novada domes Kultūras pārvalde īsteno sadarbībā ar Zarasu kultūras centru, apgūstot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus. Renovētajās telpās paredzēts izrīkot virtuvi, kur tiks organizētas prasmju skolas par latviešu, latgaliešu, vecticībnieku un citu tautu tradīciju rituāliem un ēdieniem.