„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. maijs
Sestdiena
Ēriks, Inese, Inesis
+14.2 °C
daži mākoņi

Ar griķiem pildīta karpa

Sastāvdaļas:

Karpa, 200 g griķu, 1 ola, 2 daiviņas ķiploka, garšvielas pēc izvēles, zaļumi, majonēze.
Iepriekš novāra griķus un olu. Pagatavo pildījumu. Griķus sajauc ar smalki sagrieztām olām, sakapātām ķiploka daiviņām, zaļumiem un garšvielām. Ja grib pikantāku, jāpievieno vairāk ķiploku un garšvielu. Nedaudz pievieno majonēzi.
Karpu notīra no zvīņām, nogriež asti un spuras, iztīra iekšas un rūpīgi izmazgā. Piepilda ar pildījumu un liek uz cepešplāts, kurā ieklāts cepampapīrs. Virspusē uzzīmē majonēzes režģī. Liek karpu cepeškrāsnī. Cep 40 – 50 minūtes 180 grādos. Lielāka karpa būs jācep ilgāk.