„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.7 °C
apmācies

Ungāru gulašzupa

Sastāvdaļas:

250 g sīpolu, 250 g tomātu, 200 g liellopa gaļas, 200 g cūkgaļas kakla karbonādes, 1,5 l gaļas buljona, 2 paprikas, 1 ķiploka daiviņa, 150 g skāba krējuma, 1 tējkarote timiāna, 2 tējkarotes paprikas pulvera, lauru lapa, sāls, cukurs, malti melnie pipari, šķipsniņa maltu ķimeņu, 1 tējkarote rīvētas citrona mizas
Sīpolus un ķiploku daiviņu notīra un sasmalcina. Papriku nomazgā, sagriež sloksnītēs. Katru tomātu sagriež astoņās daiviņās.
Gaļu sagriež aptuveni kumosa lieluma gabaliņos, liek sakarsētā katlā un bez taukvielām strauji apcep, kamēr gaļa iegūst brūnu garoziņu. Pievieno dārzeņus un, nepārtraukti maisot, arī labi apbrūnina.
Pielej buljonu, piparus, cukuru, timiānu, paprikas pulveri, lauru lapu un vāra aptuveni stundu.
Kad katlu noceļ no uguns, pievieno ķimenes, rīvētu citrona miziņu un sāli. Pasniedz ar skābu krējumu.