„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.6 °C
apmācies

Pildīta vista

Sastāvdaļas:

1 vesela vista, 1 liela paprika, 3 nelieli burkāni, 2 glāzes rīsi, 2 glāzes vistas buljona, 1 sīpols, 3 ķiploku daivas, 50 g sviesta, sāls, pipari, karijs, paprikas pulveris
Sākumā jāatkaulo vista. Vistu pie mugurkaula pārgriež uz pusēm. Ar asu nazi uzmanīgi gaļu atdala no kauliem. Kad abās pusēs ribas ir atdalītas no gaļas, uzmanīgi atdala "atslēgas" kaulus, kas savienoti ar spārniem. Pēc tam, ļoti uzmanīgi, lai nesavainotu vistas ādu, atdala skrimsli. Tālāk atkaulo stilbiņus.
Kad vista atkaulota, to iemarinē. Marinādei: 1 sīpols, 3 ķiploku daivas, ½ tējkarotes karija un 1/2 tējkarotes paprikas pulvera, melnie maltie pipari. Visu sablenderē viendabīgā masā un pēc tam ar to ierīvē vistu. Tad ierīvē ar sāli.
Kad vista ierīvēta, to noliek ievilkties.
Gatavo rīsus: izmanto 1 glāzi rīsus un 1 glāzi vistas buljona. Vispirms uzkarsē pannu un izkausē 50 g sviesta. Rīsus noskalo no liekās cietes un liek uz pannas apcepties.
Kad sviests iesūcies rīsos, pievieno buljonu un uz lēnas uguns karsē, līdz viss šķidrums ir iesūcies rīsos. Nogriež uguni, uzliek vāku.
Kamēr rīsi briest, sarīvē 3 burkānus un sagriež papriku, tad pievieno rīsus, sāli un samaisa. Sāli liek pēc garšas.
Ar diegu aizšuj vistas pārgriezto ādu, izveidojot kabatu. Izveidotajā kabatā liek rīsus un aizšuj.
Pārpalikušos rīsus liek cepammaisā, liek virsū pildīto vistu ar šuvi uz leju, ielej glāzi ūdens. Cepammaisu nosien, liek uz plāts cepties 220 grādu karstumā uz pusotru stundu.