„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.6 °C
apmācies

Vārītu karetupeļu plācenīši

Sastāvdaļas:

200 g baltmaizes, 8 kartupeļi, 1 glāze piena, 2 sīpoli, 2 olas, 2 ēd.k. miltu, 2 ēd.k. sviesta, sāls
Maizi aplej ar pienu, kartupeļus nomizo, izvāra, sastampā. Sīpolus smalki sagriež un apcep. Samaisa kartupeļu masu ar sīpoliem, izmērcēto maizi, olām, miltiem un izkausēto sviestu. Veido plācenīšus, apviļā miltos un cep sakarsētā pannā zeltainus. Pasniedz ar skābo krējumu.