„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.7 °C
apmācies

Plāno pankūku kūka ar biezpiena citronu krēmu

Foto: A/S Dobeles dzirnavnieks

Sastāvdaļas:

• 1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” maisījuma “Plānās pankūkas”
• 900 ml auksta piena
• eļļa cepšanai
• 400 ml saldā krējuma
• 500 g biezpiena
• 100 g pūdercukura
• 1 citrona miziņa
• pūdercukurs un ievārījums pasniegšanai
Pankūku maisījumam pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot un izmantojot putojamo slotiņu. Gatavo mīklu atpūtina 15 minūtes.
Izmantojot pavisam nedaudz eļļas, sakarsētā pannā izcep 15 plānas pankūkas, līdz tās ir zeltaini brūnas no abām pusēm. Pankūkas atdzesē.
Sāk gatavot pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu, lai tas būtu smalkāks.
Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, sakuļot putukrējumu.
Biezpiena masā iecilā putukrējumu, pievieno citrona miziņu un sajauc viendabīgā masā.
Pilda kūku. Uz kūkas šķīvja liek pirmo pankūku, uzsmērējot nedaudz krēma – tā, lai pietiek visām 14 kārtām. Liek virsū nākamo pankūku. Turpina līdz izmantotas visas pankūkas un krēms.
Kūkai ļauj ievilkties vismaz 2 stundas. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru, izmantojot sietiņu. Ja vēlas, pasniedz ar ievārījumu un ogām vai augļiem.