„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.6 °C
apmācies

Pilngraudu auzu pankūkas ar spinātu, sēņu un fetas pildījumu

Foto: A/S Dobeles dzirnavnieks

Sastāvdaļas:

• 1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” maisījuma “Pilngraudu auzu pankūkas”
• 460 ml auksta piena
• eļļa cepšanai
• 100 g spinātu
• 500 g sēņu (receptē izmantoti šampinjoni)
• 160 g fetas siera (derēs arī jebkurš cits sāļš siers)
• 60 g saulespuķu sēkliņu (var izmantot arī riekstus vai citas sēkliņas)
• Sāls, malti pipari
• olas dekorēšanai
Pankūku maisījumam pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot un izmantojot putojamo slotiņu. Gatavo mīklu atpūtina 15 minūtes.
Tikmēr gatavo pildījumu. Sēnes nomazgā, sagriež šķēlītēs. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sēnes un apcep zeltaini brūnas, ik pa brīdim apmaisot. Pievieno piparus un šķipsnu sāls.
Sēnēm pievieno spinātus un maisa masu aptuveni 1 minūti, ļaujot spinātiem saplakt. Pārstāj cept, iemaisa saulespuķu sēkliņas un sadrupinātu fetas sieru.
Izmantojot pavisam nedaudz eļļas, sakarsētā pannā cep pankūkas, līdz tās zeltaini brūnas no abām pusēm.
Uz katras pankūkas liek dažas karotes sēņu pildījuma un, ja vēlas, pasniedz ar ceptu olu. Servē karstas.