„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.8 °C
apmācies

Kokosriektu panna cotta

Foto: dreamholidays.ru

Sastāvdaļas:

400 ml kokosriekstu piena, 200 ml piena, 50 g cukura, puse vaniļas pāksts, 2 tējk. želatīna, 1 ēdamk. apgrauzdētu kokosriekstu skaidiņu
Ananāsu un ingvera mērcei: 25 g svaiga ingvera, 85 g cukura, 250 g sasmalcināta ananāsa savā sulā
Vaniļas pākstij izņem ar nazi sēkliņas un tās ar visu pāksti liek pienā un kokospienā vārīties. Pieber cukuru, tiklīdz piens sāk vārīties, noņem no liesmas. Atstāj uz piecām minūtēm ievilkties. Tad pāksti izņem, siltajā pienā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu. Sadala četros porciju trauciņos, uz divām stundām noliek aukstumā.
Ananāsu un ingvera mērcei ingvera šķēlītes kopā ar cukuru uzvāra 100 ml ūdens. Tad lēni vāra apmēram 10 minūtes, līdz šķidrums kļūst sīrupains. Noliek atdzist. Ja ingvera šķēlītes nepatīk, tās var no sīrupa izņemt. Sīrupu sajauc ar ananāsa gabaliņiem sulā. Pirms pasniegšanas panna cotta trauciņus uz brīdi iegremdē karstā ūdenī, tad izgāž servējamā traukā un pārlej ar mērci.