„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.6 °C
apmācies

Kārtainā krējuma kūka

Sastāvdaļas:

5 l skābā krējuma, 200 g cukura, 40 g želatīna, 1 tējkarote vaniļas cukura, kakao pulveris vai šķīstošā kafija
Želatīnu aplej ar ūdeni un liek uzbriedināties. Krējumu liek bļodā un samaisa ar cukuru un vaniļas cukuru. Daļu uzbriedinātā želatīna ūdens peldē karsē un maisa, līdz tas kļūst šķidrs un viendabīgs, pievieno ēdamkaroti krējuma un izmaisa. Krējuma masu sadala divās daļās, vienai pievieno kakao vai šķīstošo kafiju -- kādu garšu labāk vēlas. Baltajai masai pievieno izkausēto želatīnu, samaisa, lej kūkas veidnē un liek ledusskapī sastingt. Kad želeja sastingusi, izkausē tāpat otru želatīna daļu un pievieno tumšajai krējuma masai, izmaisa un lej kūkas formā uz pirmās kārtas. Liek ledusskapī sastingt.