„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.6 °C
apmācies

Kartupeļu desas

Sastāvdaļas:

10 lieli kartupeļi, 3 sīpoli, 200 g žāvēta speķa, sāls, malti melnie pipari, krējums, cūku zarnas, eļļa
Kartupeļus sarīvē uz smalkas rīves. Speķi sagriež kubiņos un apcep kopā ar sakapātiem sīpoliem, sajauc ar kartupeļiem, pieliek sāli un piparus pēc garšas un pilda zarnās. Galus aizsien. Desiņas apcep uz pannas, tad liek sakarsētā cepeškrāsnī apmēram uz pusstundu.
Pasniedz pārlietas ar skābu krējumu vai arī pirms pasniegšanas tās pasutina sīpolu un krējuma mērcē.