„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.7 °C
apmācies

Pildītas kartupeļu klimpas

Sastāvdaļas:

10 kartupeļi, 1 ola, sāls, pipari, 300 g maltas gaļas, speķis, 3 sīpoli, malti melnie pipari.
Pāris kartupeļus novāra ar visu mizu, nomizo un samaļ. Pārējos kartupeļus nomizo un smalki sarīvē, nospiež sulu, nostādina cieti un pievieno to kartupeļu masai. Abas kartupeļu masas sajauc kopā, pievieno olu, sāli, samīca viendabīgu masu.
Maltu gaļu samaisa ar sasmalcinātu sīpolu, sāli, maltus piparus, var piegriezt klāt speķi.
No sagatavotās kartupeļu masas veido bumbiņas, tās saplacina, vidū liek gaļas masu, aizloka maliņas un saveļ bumbā.
Katlā uzvāra ūdeni, iemet lauru lapu, piparus, sāli, liek verdošā ūdenī klimpas, vāra 30 minūtes.
Pannā eļļā apcep sasmalcinātus pāris sīpolus, sagrieztu kubiņos speķi, pievieno krējumu. Izvārītās klimpas liek pasutināties sīpolu mērcē. Pasniedz ar visu mērci.