„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.7 °C
apmācies

Jāņu siers

Sastāvdaļas:

3 l pilnpiena, 1 kg biezpiena, 5 olu dzeltenumi, 200 g sviesta, ķimenes, sāls, citas garšvielas pēc izvēles, marle siešanai vai dziļāks trauks
Pienu lej lielā katlā (5 l), pievieno biezpienu un sāk karsēt. Maisa ar karoti, lai atdalās sūkalas. Kad sūkalas atdalījušās, masu nokāš un pārliek atpakaļ katlā. Pievieno sviestu, olu dzeltenumus un izmaisa. Pievieno sāli un ķimenes, izmaisa. Uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, sieru turpina karsēt. Masai sāks mainīties konsistence.
Kolīdz siers atlec no katla malām, tas ir gatavs. Šajā brīdī to var pārliet marlē vai traukā, kur tas nobriedīs. Ja vēlaties, masu var sadalīt un pievienot dažādas garšvielas.
Kad siers ieliets marlītē bļodiņā, marlīti sasien, nospiež zem sloga, atstājot līdz nākamajai dienai vēsumā. Tad ņem laukā no marles un griež šķēlēs.