„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Krievu licejs un Valsts ģimnāzija – Latvijas labāko skolu pulkā

atakronvaldafonds.lv

Ata Kronvalda fonds (AKF) labākos skolu kolektīvus nosaka pēc to skolēnu sasniegumiem attiecīgā mācību gada mācību priekšmetu valsts un atklātajās olimpiādēs, skolēnu valsts zinātniski pētniecisko darbu konferencē un valsts mēroga konkursos. Skolas vērtē “lielo” (vidusskolēnu skaits ir vismaz 100 skolēni) un “mazo” skolu (mazāk par 100 audzēkņiem) grupā. Šogad labāko lielo skolu pieciniekā iekļuva Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Daugavpils Krievu vidusskola – licejs, Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Cēsu Valsts ģimnāzija un Daugavpils Valsts ģimnāzija. 86 labāko skolu sarakstā ir arī 13. vidusskola (25. vieta), 3. vidusskola (48. vieta) un 10. vidusskola (74./75. vieta).

Labāko mazo skolu pirmajā pieciniekā ir Preiļu 1. pamatskola (2. vieta), Rēzeknes Katoļu vidusskola (6. vieta), Rudzātu vidusskola (9. vieta) un Daugavpils Saskaņas pamatskola (11. vieta).

Jāatzīmē, ka Latgales skolu sasniegumi Ata Kronvalda fonda reitingā sakrīt ar augstākajiem rādītājiem izlaiduma eksāmenos. Piemēram, Krievu licejs un Valsts ģimnāzija ir vienas no labākajām skolām Latvijā pēc 12. klašu ieskaišu vērtējuma.

Ata Kronvalda fondu 1993. gadā dibināja LR Izglītības ministrija, Latvijas Skolēnu zinātniskā biedrība, akciju sabiedrība „Izglītība”, Latvijas Universitātes, Latvijas Tirgotāju asociācijas un Vidzemes augstskolas pārstāvji.

Ata Kronvalda fonds ir sabiedriska organizācija, kuras uzdevums ir Latvijas talantīgāko skolēnu apzināšana un viņu izglītības sekmēšana.