„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
apmācies

“Ziemas prieki 2018” Sventē

daugavpilsnovads.lv

Agrā 13. janvāra rītā Sventes vidusskolā sabrauca Daugavpils apriņķa jauniešu un vidējās paaudzes tautas deju kolektīvi, lai piedalītos sporta un deju dienā „Ziemas prieki 2018”.

Dienas pirmajā pusē dalībnieki piedalījās daudzveidīgās sporta aktivitātēs, par kurām bija parūpējies sporta galvenais tiesnesis (Nacionālā kategorija) Jānis Petrovskis. Kā jau visās sporta sacensībās dalībnieki gan svinēja uzvaru, gan samierinājās ar zaudējumu. Ilūkstes 1.vidusskolas JDK „Ance” dalībnieki  bija veiklākie lidojošo šķīvīšu apvaldīšanā, Daugavpils novada TDA „Līksme” palika nepārspēti ātrajās piespēlēs un florbola stafetē, Līksnas pagasta VPDK “Daugaveņa” un Nīcgales pagasta VPDK “Lakši” dalībniekiem veiksmīgākais izrādījās „Viltīgais labirints”,  savukārt Daugavpils novada VPDK „Līksme”, Daugavpils Valsts ģimnāzijas JDK „Leiļi” un Vaboles pagasta JDK „Aisma” dalībniekiem tā bija  „Sirsnīgā puzle”.

Apkopojot visu sporta aktivitāšu rezultātus,  kopvērtējuma 3.vietu ieguva Maļinovas pagasta JDK „Druvāni”, 2.vietu –  Ilūkstes novada Kultūras centra JDK „Ance” un 1.vietu – Sventes pagasta VPDK „Ezerzvani”.

Ikvienam šis gads ir īpašs – tas ir mūsu valsts, mūsu Latvijas simtgades gads. Dejotājiem tas ir arī XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku gads. Tāpēc sporta un deju dienas otrajā pusē deju kolektīvi centīgi piedalījās mēģinājumos, lai jau vakara koncertā ar krāšņajiem tērpiem un deju rakstiem iepriecinātu skatītājus.  Skatītāji ar aplausiem pateicās deju kolektīvu vadītājiem un dejotājiem par ieguldīto darbu, pacietību un neatlaidību.

Dienas noslēgumā visi pulcējās Sventes Tautas namā, lai atpūstos un dejotu līdz pat pusnaktij.