„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils Valsts ģimnāzijas renovācija joprojām nav pabeigta

Aleksandrs Rube

Daugavpils Valsts ģimnāzija ir viens no pilsētas objektiem, kurā ir pamatīgi ieilguši būvdarbi. Lai gan, pateicoties vairāku atbildīgu personu un firmas „Lagron” neatlaidīgam darbam, vissmagākie un kritiskākie brīži skolas renovācijā jau ir aiz muguras, -- pašlaik izpildīti 46% no ieplānoto remontdarbu apjoma.

Šī gada ziemā un pavasarī būvdarbi apstājās, jo projektēšanas laikā bija pieļautas nopietnas kļūdas, -- sporta kompleksa, kur tika konstatētas plaisas, nesošo konstrukciju nostiprināšanai nebija rasti gana efektīvi risinājumi. SIA „Lūsis” projektētāji nebija ņēmuši vērā daudzas ēkas īpatnības, kā rezultātā darbi iekavējās. Turklāt ar šo Rīgas uzņēmumu neveidojās veiksmīga komunikācija – firmas vadība pat bija izsaukta uz pārrunām pie pašvaldības vadītāja. Taču šie pasākumi nenesa cerēto rezultātu, turklāt attiecību stils tā arī nav mainījies. Savas nianses ieviesa arī ekspertu kļūdas, kuriem bija jāizanalizē daudzās SIA „Lūsis” pieļautās neprecizitātes. Taču lielākās grūtības jau ir garām.

Sapulces, kurās piedalās domes, Izglītības pārvaldes pārstāvji, projekta vadītāji, darbu izpildītāji un būvuzraudzības speciālisti, Valsts ģimnāzijā notiek ik nedēļu. Būvniecības valsts kontroles birojs joprojām vērīgi seko visam, kas notiek objektā. Pašlaik aktuālākie jautājumi ir neprecizitātes elektroinstalācijas projektā un būves sagatavošana ziemas periodam. Savukārt ventilācijas sistēmas ierīkošana jau tuvojas noslēgumam.

Vienlaikus notiek arī konkurss uz vakanto ģimnāzijas direktora amatu. Šajā konkursā piedalījās divi pretendenti, un komisija jau ir beigusi savu darbu, -- izglītības iestādes jaunā vadītāja vārds  jāpaziņo jau tuvākajās nedēļās pilsētas domes sēdē. Atgādinām, ka līdzšinējā direktore Gunta Mālniece pameta šo amatu 23. augustā.

Celtnieki un domes pārstāvji prognozē, ka darbu apjoms šogad tiks izpildīts 70 procentu apjomā. Viņi ir pārliecināti, ka visas grūtības, ar kurām nācās saskarties, kompensēs tas, ka ģimnāzija kļūs par vienu no modernākajām mācību iestādēm Daugavpilī.