„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. septembris
Pirmdiena
Vanda, Veneranda, Venija
+14.8 °C
apmācies

Absolventi sveica sirmo Vārkavas pamatskolu

Absolventi maija sākumā, sabraukuši kuplā skaitā, apsveica Vārkavas pamatskolu 170. dzimšanas dienā.

Pēc Svētās Mises, kurā vārkavieši lūdzās par mūžībā aizgājušajiem skolēniem un darbiniekiem, tika iestādīts peoniju dārzs no 40 krūmiem. Vārkavieši pastāstīja, ka pēc Vārkavas pamatskolas direktores Skaidrītes Mednes ieteikuma bija izvēlētas tieši peonijas, jo tās uzziedēs ap izlaidumu, kad dzīves debesjumā dosies jauno absolventu kāsis. Absolvente Irēna Leikuča iestādīja īpašu peoniju -- tā ir no cienījamās un ilggadējās vācu valodas skolotājas Solomejas Tievgales dārza.

Skaidrīte Medne ar Atzinības rakstiem pateicās skolas ilggadējiem darbiniekiem Solvitai Deidulei, Mindaugam Bitinam, Astrīdai Spūlei, Lidijai Ozolai, Anfizai Čeirānei, Valentīnai Grigorjevai un bērnu vecākam Marutai Raudziņai. Preiļu novada Izglītības pārvaldes vadītājs Andrejs Zagorskis Atzinības rakstus pasniedza mācību olimpiāžu un konkursu dalībnieku skolotājiem Diānai Stuburei, Fainai Timošenko, Dagmārai Skutelei un Kristīnei Pauniņai. Vārkaviešu sveica arī Vārkavas novada domes priekšsēdētāja Anita Brakovska, vārkavieša, dzejnieka Alberta Spoģa dēls Gregors Spoģis, uzdāvinādams absolventiem tēva grāmatu „Gaismas brīži” u.c.

Visu rakstu lasiet 15. maija numurā.

Foto: M.Praņevska