„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. septembris
Trešdiena
Rauls, Rodrigo
+15.6 °C
apmācies

Dvēseli dziedē ar ticību, labu vārdu un siltām pusdienām

Šoruden aprit divdesmit gadi, kopš Krāslavas katoļu draudzes paspārnē tika izveidota Latvijā vecākā „Caritas” grupa, kas sniedz atbalstu ikvienam grūtībās nonākušajam neatkarīgi no viņa reliģiskās pārliecības. Šurp nāk gan daudzbērnu ģimenes, gan trūkumā nonākušie un bezpajumtnieki, kuriem ir vajadzība pēc kāda apģērba gabala vai ēdamā.

Vienā no biedrības nelielajām telpām saklāti divi gari galdi, pie kuriem ik sestdienu pulcējas bērni no trūcīgām un daudzbērnu ģimenēm, lai reizē ar siltām pusdienām baudītu arī garīgas vērtības. Ik pa laikam viņus apciemo draudzes prāvests Eduards Voroņeckis, lai parunātu par ticības lietām, te iegriežas arī draudzes vikārs Rodions Doļa un uzspēlē bērniem kokli.

Kopš pirmās dienas šajā miera ostā saimnieko divas sirmgalves - Valentīna Gekiša un Antoņina Jermaka, kurām ik pa laikam pievienojas kāds brīvprātīgais. Jau divus gadus abām talkā nāk arī Anna Vagale un Janīna Gasperoviča. Katrai sievietei te ir savi pienākumi – Valentīna un Antoņina ir galvenās organizētājas un noteicējas virtuvē, Janīna iegrāmato visus pirkumus un izdevumus, bet Anna, kā jau bijusī skolotāja, rūpējas par disciplīnu un māca bērniem dzīvē noderīgas lietas.

Visu rakstu lasiet 6. novembra numurā.