„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. septembris
Trešdiena
Rauls, Rodrigo
+16.5 °C
apmācies

Salavecīša kamanās varētu jūgt arī Subates briežus

Ja Salavecītis ciemotos Subates un Prodes ārēs, tad viņš ziemeļbriežus nomainītu ar briežu dārza „Dunduru pļavas” staltbriežiem, ir pārliecināts tā pārvaldnieks Pāvels Butkevičs. „Ziemassvētku vecītis nāk no Ziemeļiem, briedis tur ir vienīgais lielais dzīvnieks, kas var pavilkt viņa kamanas. Arī mūsu staltbrieži būtu ar mieru viņu pavizināt apkārt pasaulei ar norunu, ka Ziemassvētku vecītim nebeigsies graudu krājumi,” atzina Pāvels, jo graudi briežiem ir kārums.

Briežu dārzs tika izveidots 2007. gadā, toreiz bija 84 dzīvnieki. Šogad Salavecītim, apstaigājot vairāk ne kā 400 ha lielo iežogoto dārzu, pajūga brieži būtu jāizvēlas jau no 720 staltbriežu kuplās saimes. Staltbriedis patiešām ir stalts dzīvnieks. Līdzīgi kā eksotiskie dzīvnieki, tie ir populārākie pārdodamie meža dzīvnieki pasaulē. No Latvijas audzētājiem tos 2-5 gadu vecumā nopērk Vācijas, Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas briežu dārzu īpašnieki, arī lietuvieši ir čakli briežu audzētāji, stāstīja Pāvels.

Visu rakstu lasiet 30. decembra numurā.