„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. oktobris
Pirmdiena
Daumants, Druvvaldis
+7.7 °C
apmācies

Vienkāršo sociālo pabalstu aprakstus

pexels.com

Apstiprināti jaunie saistošie noteikumi par sociālo pabalstu saņemšanu Daugavpils novadā. Tie pārstrādāti sakarā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ieteikumiem pārveidot tos iedzīvotājiem saprotamākā izklāstā un skaidrāk norādīt, kādiem mērķiem tie paredzēti.

Detalizētāk aprakstīts, kādas ir pabalstu summas un kādiem mērķiem tie tiek piešķirti. Tāpat minēts, kādi dokumenti un kādā kārtībā jāiesniedz pabalsta saņemšanai. Piemēram, bez vecāku gādības palikušajiem bērniem no pašvaldības līdzekļiem tiek izmaksāta gan uzturēšanas nauda, gan pabalsts, kas paredzēts sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei, šī pabalstu apmērs ir 249 eiro. 

Nomainot terminu „ārkārtas situācija” pret „krīzes situācija”, reglamentēts, ka pabalstu 200 eiro vērtībā varēs saņemt ne tikai plūdos, ugunsgrēka vai vētras postījumos cietušie, bet arī kādā citā stihiskā nelaimē vai iepriekš neparedzamos apstākļos cietušie. To, kam šo pabalstu izsniegt, izvērtē atsevišķa komisija.

Daugavpils novadā tiek izmaksāti šādi sociālie pabalsti: pabalsts garantētā minimālā iztikas līmeņa nodrošināšanai (to izmaksā gan valsts, gan pašvaldība), dzīvokļa pabalsts, vienreizējais pabalsts krīzes situācijā, pabalsts bārenim vai bez vecāku gādības palikušam bērnam, pabalsts audžuģimenei un veselības pakalpojumu saņemšanai (hemodialīzes veikšanai, ortodonta pakalpojumiem trūcīgo ģimeņu bērniem).