„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+7.8 °C
apmācies

Turpinās Krāslavas un Daugavpils slimnīcu sadarbība

pexels.com

SIA „Krāslavas slimnīca” un SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca” noslēdza sadarbības līgumu, paredzot ārstniecības personāla sadarbību, tostarp jauno ārstu izglītošanu un piesaistīšanu, un pacientu kustības plānošanu. 

„Daugavpils reģionālās slimnīcas un Krāslavas slimnīcas sadarbība ilgst jau vairākus gadu desmitus, bet šogad tā ir nostiprināta ar oficiālu līgumu, kā to paredz Veselības ministrijas reforma,” pastāstīja SIA “Krāslavas slimnīca” galvenais ārsts Aleksandrs Jevtušoks.

Līgums paredz nodrošināt kvalitatīvu un efektīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. Tāpat ir noteikta kārtība, kādā notiek pacientu pārvietošana starp ārstniecības iestādēm. Sadarbība notiek arī ambulatoro pakalpojumu sniegšanā, piesaistot abu iestāžu speciālistus. Turklāt ārstniecības iestādes apmainās ar informāciju par ambulatoro pakalpojumu rindu garumu.

Gan Daugavpils reģionālā slimnīca, gan Krāslavas slimnīca jau šobrīd sniedz ambulatoro un stacionāro medicīnisko palīdzību iedzīvotājiem, uzsvēra A. Jevtušoks.