„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+14.6 °C
nedaudz mākoņains

ASV vēstnieci interesē izglītības joma

daugavpils.lv

Divu dienu vizītē Daugavpili apmeklēja ASV vēstniece Nensija Petita, kura tikās ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu un Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētāju Jāni Dukšinski. Tā nav pirmā vēstnieces vizīte Daugavpilī, tāpēc viņa varēja vērtēt pārmaiņas pilsētā, informē domes Sabiedrisko attiecību un  mārketinga nodaļa.

Vēstniece augstu vērtē Daugavpilī paveikto nacionālo minoritāšu integrācijā, kā arī atzinīgi novērtēja pilsētas saukli „Daugavpils ir daudzveidība”. Viņai bija daudz jautājumu par izglītības jomu, piemēram, kā izglītības sistēmu ietekmē emigrācija, kā pašvaldība vērtē izglītības reformas. Plaša diskusija izvērtās par investoru piesaistes iespējām, par jau esošajiem investoriem un viņu sadarbību ar pašvaldību. Ar Rihardu Eigimu vēstniece tikās pirmo reizi, tāpēc interesējās par viņa redzējumu, kā attīstīt pilsētu. R. Eigims uzskata, ka svarīgākās ir sociālā joma, ES fondu apguve un projektu realizācija, kā arī sports.

ASV vēstniece tikās arī vietējām nevalstiskajām organizācijām, biznesa pārstāvjiem un apmaiņas studentiem, apmeklēja izglītības iestādes. Tāpat vēstniece apmeklēja Marka Rotko mākslas centra piecu gadu jubilejas pasākumu.