„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+8.9 °C
daļēji mākoņains

Križu iedzīvotāji nevēlas dzīvot blakus garīgi slimajiem

freeimages.com

Pilsētas pašvaldība saņēmusi vairākas kolektīvas vēstules no Križu mikrorajona iedzīvotājiem, kuri pauž savu neapmierinātību sakarā ar ideju izmitināt dzīvojamajās mājās cilvēkus ar psihiskās veselības traucējumiem.

Šajā rajonā (Poligona ielā 48 un 58) plānots ierīkot četrus grupu dzīvokļus 12 personām. Šis lēmums saistīts ar Eiropā notiekošo deinstitucionalizācijas (DI) procesu, kurš paredz jaunu pieeju darbā ar bērnunamu audzēkņiem, bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem. Viņiem jādara ģimeniskai videi pietuvināti apstākļi, un šiem mērķiem no Eiropas reģionālās attīstības fonda tiek piešķirtas lielas naudas summas. Piemēram, Daugavpilī DI projekta izdevumi ir 1,3 miljoni eiro.

Jāatzīmē, ka 24. aprīlī ar Križu iedzīvotājiem tikās opozīcijas pārstāvji, cilvēki izteica viņiem savu protestu sakarā ar DI. Turklāt, kā kļuva zināms jau agrāk, Sociālo jautājumu komitejas locekļi tuvākajās nedēļās plāno sarīkot Križos izbraukuma sēdi. Par to bija informēti daži šī mikrorajona iedzīvotāji. Taču precīzs deputātu vizītes datums pagaidām netiek ziņots.