„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+7.4 °C
daži mākoņi

Talka aizritēja bez pārsteigumiem

Daugavpils domes Jaunatnes nodaļa sakopa Odu ielu pie Šūņu ezera. Satīrīt ūdenstilpes krastus jaunieši nepaspēja, jo vairāk nekā 20 maisi tika piepildīti ar atkritumiem, ko savāca ceļmalā un tīrumos // Foto: jaunatne.daugavpils.lv

Lielajā talkā, kura notika sestdien, 18. aprīlī, piedalījās 99 Daugavpils iniciatīvas grupas un organizācijas, kuras pilsētā sakopa 146 vietas. Pagaidām nav zināms savākto atkritumu svars un cita statistika, jo Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) darbiniekiem dažās vietās vēl jāsavāc maisi.

„Šogad iztika bez pārsteigumiem,” pasākumu komentēja  KSP vides inženieris Kaspars Laizāns, „nekādas dzīvnieku vai cilvēku atliekas, kā tas bija Ogrē, netika atrastas. Arī vēsturiski artefakti un agrāko laiku munīcija, pēc manā rīcībā esošās informācijas, arī netika atrasta.”

Latvijas talkā kopumā piedalījās vismaz 135 00 cilvēku, kuri vāca atkritumus 1700 vietās, liecina portālā talkas.lv publiskotie dati. Akcijas laikā savākto atkritumu kopējais daudzums kļūs zināms pēc dažām nedēļām. Pirmajās dienās vien pēc pasākuma no Rīgas izvestas aptuveni 160 tonnas atkritumu. Vienlaikus dažviet iestādīti jauni kociņi.