„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+7.3 °C
daļēji mākoņains

NATO karavīri palīdz dzīvnieku patversmei

Lai atjaunotajā ēkā tecētu tīrs ūdens, karavīri atjaunoja aku // Foto: Dinija Jemeļjanova

Dzīvnieku patversmē „Otrā māja” Demenes pagastā noslēgumam tuvojas pērn uzsāktā galvenās ēkas renovācija, taču paralēli notiek arī teritorijas labiekārtošana. 25. aprīlī šeit viesojās NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri, lai, brīvprātības vadīti, palīdzētu noslēgt betona laukuma izbūvi iepretim suņu voljēriem.

Vēl kareivjiem tika uzticēts atjaunot aku un uzstādīt ceļa norādi uz patversmi. „NATO spēku pārstāvji paši piedāvāja mums savu palīdzību,” atzīmē projekta vadītāja Jolanta Bāra. Sekojušas pārrunas, kurās novērtēti biedrības „Otra māja dzīvniekiem” darbības principi, piemēram, tas, ka mīluļi šeit netiek iemidzināti. Tā  rezultātā NATO spēku pārstāvji patversmē viesojušies jau trīs reizes un arī turpmāk paredzēts sadarboties.

Šoreiz dzīvnieku patversmē darbojās seši karavīri no Kanādas, divi no viņiem ir būvinženieri. „Parasti darba grupā esam no vairākām valstīm,” stāsta seržants Mets Lakonibe (Matt Laconibe). Par garo ceļu no Ādažiem seržants nežēlojas, brīvprātīgajā darbā viņam nācies vairākas reizes doties uz Durbi, arī šīs nedēļas beigās paredzēts doties uz turieni. „Šeit klimats ir līdzīgs kā pie mums, Kanādā. Strādāt -- rakt zemi vai gādāt malku – mums, kanādiešiem, nav nekas neparasts.”

Divas šo suņu māsas nesen atrada jaunas mājas Somijā, uz šo ziemeļvalsti viņas aizveda apmaiņas programmas studentes

Savukārt ēkā nesen ierīkota virtuve un veterinārārstam nepieciešamā telpa, bet otrajā stāvā – telpas darbiniekiem un semināru rīkošanai. Galvenie ēkas iemītnieki būs kaķi, bet uz remonta laiku tiem gan atrastas pagaidu mājas. Darbus paredzēts pabeigt šovasar.  

Lai dzīvnieku patversme veiksmīgi darbotos, biedrībai „Otra māja dzīvniekiem” nepieciešama palīdzība:

  • darbinieks – dzīvnieku kopējs, kura darba pienākumos ir dzīvnieku barošana un kopšana, kā arī brīvprātīgie -- pastaigām ar suņiem (interesentiem zvanīt: 29 79 02 19 vai rakstīt: info@otramaja.lv);
  • finansiāls atbalsts: banka: AS PrivatBank; konta numurs: LV74PRTT0256016821400;  SWIFT kods: PRTTLV22; saņēmējs: Biedrība “Otrā māja dzīvniekiem”; naudas pārveduma nosaukums: ZIEDOJUMS