„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+7.3 °C
daļēji mākoņains

Stipras ģimenes ir novada bagātība RU

Faina un Antons Tumanovski (Kalkūnes pagasts) ir kopā 40 gadus // Foto: Jeļena Čursina

Daugavpils novada dome piekto gadu sumina dzīvesbiedrus, kuri nodzīvojusi kopā 25 un vairāk gadus. Pašvaldība organizē ģimeņu svētkus „Savij ap mani gadus” – tā ir rindiņa no dziesmas par mīlestību.

Jubilārus sveica Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, vēlot visiem veselību: „Mīlestība ir visa pamatu pamats. Taču galvenais ģimenes dzīvē ir prasme sadzīvot, saprast un piedot. Visi klātesošie pāri to lieliski prot, ja jau nodzīvojuši kopā tik daudzus gadus. Ģimenes – vecāki, bērni, mazbērni un mazmazbērni ir novada bagātība.”

Svētki bija veltīti arī Starptautiskajai ģimenes dienai, kura tiek atzīmēta 15. maijā. Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Aivars Rasčevskis pateicās visiem klātesošajām ģimenēm par piemēru, kā saglabāt laulību. Daugavpils dome kopumā apsveica 46 stiprus pārus.

Sudraba kāzas šogad svin viens pāris – Natālija un Mihails Zdankovski no Vecsalienas pagasta. Pērļu kāzas (30 kopdzīves gadi) ir sešās ģimenēs, tostarp divi pāri – Natālija un Ivans Dvorjaņņikovi (Vecsalienas pagasts) un Anna un Sergejs Šahmanovi (Līksnas pagasts) noslēguši laulību vienā dienā – 1988. gada 26. martā.

Septiņi pāri nodzīvojuši kopā 35 gadus un šogad svin Koraļļu kāzas. Četrdesmit kopdzīves gadus (Rubīna kāzas) šogad atzīmē seši novada pāri. Novada dome apsveica arī dzīvesbiedrus, kuri nodzīvojuši kopā no 41 līdz 49 gadiem.

„Zelta” pāri šogad ir seši. Kopš Andreja un Marijas Krasiļņikovu (Skrudalienas pagasts) kāzu dienas pagājuši 50 gadi, viņi uzskata, ka ilgas kopdzīves ķīla ir pacietība, kura piemīt viņiem abiem. Andrejs ir biškopis un ironiski teic, ka ar bitēm dažkārt ir vieglāk, nekā ar sievu, tāpēc bez pacietības viņam nekādi neiztikt.

Andrejs un Marija Krasiļņikovi dalījās ar ilgas kopdzīves noslēpumu

Tika sveikti seši pāri, kuri nodzīvojuši kopā arī vairāk nekā 50 gadus. Piemēram, Vanda un Jāzeps Kučinski Vaboles pagastā ir kopā jau 57 gadus. Daudzi Pāri uzaudzinājuši bērnus un jau priecājas par mazbērniem un mazmazbērniem, tātad viņu kopdzīve palīdzējusi veidot gan novada, gan visas Latvijas nākotni.