„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 9. oktobris
Trešdiena
Elga, Elgars, Helga
+8.2 °C
daļēji mākoņains

No skulptūru parka apbūves idejas neatsakās

Aleksandrs Rube

Daugavpils domes deputāti vienbalsīgi atbalstīja izmaiņas Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs Romas katoļu draudzei piederošā zemes gabala lokālplānā Cietokšņa, Rīgas, Mihoelsa un Sakņu ielas kvartālā. Tagad baznīcai ir likumīgs pamats apbūvēt šo zaļo zonu.

Plāns paredz iespēju apbūvēt pašreizējā skulptūru parka teritoriju, saglabājot Mihoelsa ielas gājēju daļu. Izmaiņas ļauj celt publisku nekustamā īpašuma objektu Sv. Pētera dievnama vajadzībām.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis jautāja dekānam Mihailam Sivickim, vai draudzei ir līdzekļi jaunā objekta projektēšanai un būvniecībai. A. Zdanovskis atzīmēja, ka deputāti ir nobažījušies ne tikai par iespējamām arhitektoniskās ainavas izmaiņām, bet arī, iespējams, ieilgušiem būvdarbiem paša pilsētas centrā.

Mihails Sivickis

„Līdzekļu būs tik, cik izdosies savākt ziedojumos. Pašlaik mēs runājam tikai par iespēju kaut ko plānot.” paskaidroja M. Sivickis.

Pilnu rakstu lasiet 8.maija numurā.