„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 9. oktobris
Trešdiena
Elga, Elgars, Helga
+15.3 °C
daļēji mākoņains

Baltkrievija aicina ciemos RU

BR ģenerālkonsuls Daugavpilī Vladimirs Kļimovs stāsta par atpūtas priekšrocībām Baltkrievijā // Foto: Jeļena Čursina

Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsulāta Daugavpilī žogu rotā fotogalerija -- restaurētās Radzivilu pils, kura atrodas Nesvižā, attēli.

Šī gada decembrī aprit 25 gadi, kopš tika pieņemts lēmums par ģenerālkonsulāta atvēršanu Daugavpilī, tāpēc visu gadu norisināsies dažādi šim notikumam veltīti pasākumi, piemēram, 30. jūnijā Rēzeknē uzstāsies grupa „Belarusi”, u.c.

Arī stendi ar Nacionālā vēstures un kultūras muzeja -- rezervāta „Nezviža” piešķirtajām fotogrāfijām veltīti konsulāta jubilejai un saistīti ar tūristu piesaistes programmas „Viesmīlīgā Baltkrievija” īstenošanu.

Programmas realizācijai Baltkrievijas valdība ieviesa ārvalstu pilsoņu bezvīzu iebraukšanu un izbraukšanu caur Minskas lidostu (piecas diennaktis) un izveidoja bezvīzu tūrisma zonas, piemēram, Augusta kanāls, Belovežas gārša u.c. Kā teica Baltkrievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Vladimirs Kļimovs, šie pasākumi ir attaisnojušies, un konsulātā Daugavpilī vien  reģistrēto tūristu skaits beidzamajos četros gados pieaudzis vairāk nekā seškārtīgi.

Turklāt, kā informēja V. Kļimovs, notiek sarunas par bezvīzu Baltkrievijas apmeklējuma laika pagarināšanu no 5 līdz 10—15 dienām, jo beidzamajā laikā ļoti populāri kļuvuši braucieni, kuru mērķis ir uzlabot veselību, bet visoptimālākais uzturēšanās laiks sanatorijā ir aptuveni divas nedēļas. Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku atpūtai Baltkrievijā galvenokārt demokrātisko cenu dēļ, kā arī tāpēc, ka tas ir tuvu un nav valodas barjeras.

Muzejs – rezervāts „Nezviža”, kura fotogrāfijas var apskatīt pie ieejas konsulātā, ir diezgan jauns tūrisma objekts Baltkrievijā. Kopš 2005. gada pils iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Pašlaik šī viduslaiku pils, kas atrodas netālu no Minskas, ir pilnīgā atjaunota un ir viens no labākajiem pils atpūtas kompleksiem Austrumeiropā.

Pils fotogrāfijas uzdrukātas uz īpaša materiāla, kurš ir piemērots attēlu demonstrēšanai brīvdabā, tās varēs apskatīt visu gadu. Iespējams, daugavpilieši un Latgales iedzīvotāji atklās jaunu ceļojumu mērķi kaimiņvalstī.