„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 9. oktobris
Trešdiena
Elga, Elgars, Helga
+14.2 °C
daļēji mākoņains

Cik maksā neesošs siltais ūdens

Jeļena Čursina

„Latgales Laika” redakcijā vērsās lasītāja, kuras sašutumu izraisīja uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” atbilde uz viņas jautājumu, vai tiks iekasēta maksa par ūdens izmantošanu no siltā ūdens caurules laikposmā no 7. maija līdz 2. jūnijam, kad tas netika uzsildīts. Jāpiebilst, ka pilsētas centrā siltā ūdens nebija gandrīz mēnesi.

Uzņēmumā atbildēja, ka ar apkalpojošās organizācijas starpniecību visi jau laikus tika brīdināti, ka nebūs siltā ūdens, un ka „silto” ūdeni šajā periodā vajadzēja slēgt. Lasītāja, tāpat kā citi Daugavpils centra iedzīvotāji, vienalga izmanto šo ūdeni, turklāt tikai tāpēc, ka tas nav tik ledains, kā no aukstā ūdens caurules. „Tas vismaz tik ļoti nesaldē rokas,” saka Esplanādes iedzīvotāja.

„Siltā ūdens skaitītājs katrā mājā skaita megavatus, kuri patērēti ūdens uzsildīšanai,” siltā ūdens patēriņa apmaksas aprēķināšanas procesu skaidro „Daugavpils siltumtīklu” vadītājs Andrejs Kuzņecovs. Pēc tam skaitītāja rādījumus dala ar iztērētā siltā ūdens kubikmetru skaitu. Tā kā šajā gadījumā nav iespējams uzzināt, cik kubikmetru ūdens katrā dzīvoklī iztērēts līdz 7. maijam un cik – vēlāk, notiks tā saucamā katra kubikmetra uzsildīšanas palētināšana visiem mājas iedzīvotājiem.

No 7. maija līdz 2. jūnijam tika mainīts maģistrālais ūdensvads, pa kuru ūdeni saņem dažas mājas Balvu, Cietokšņa, Parādes, Kandavas, Sporta, Stadiona un Vienības ielā. Ūdensvada stāvoklis šajā rajonā pasliktinājās augstā gruntsūdeņu līmeņa dēļ, kā rezultātā veidojas rūsa.