„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 9. oktobris
Trešdiena
Elga, Elgars, Helga
+13.6 °C
daļēji mākoņains

Preiļu novadā aktīvi šķiro atkritumus

freeimages.com

Šogad piecos mēnešos Preiļu novadā iedzīvotāji nodevuši rekordlielu daudzumu otrreizējai pārstrādei paredzēto atkritumu, liecina SIA „Preiļu saimnieks” apkopotā informācija. Šajā laikā otrreizējai pārstrādei nodotas 144,78 t iedzīvotāju sašķiroto atkritumu, kas veido 18,49% no kopējā nodotā atkritumu daudzuma. Tas ir augstākais nodoto šķiroto atkritumu procents Preiļu novadā, kopš SIA “Preiļu saimnieks” pirms 10 gadiem uzsāka otrreizējai pārstrādei derīgo atkritumu apsaimniekošanu.

Preiļos iedzīvotājiem pieejami vairāk nekā 20 dalīti vākto atkritumu laukumi, savukārt lauku teritorijā – 4 (Aizkalnē, Līčos, Prīkuļos un Pelēčos). Tāpat 4 konteineri stiklam pieejami privātmāju rajonos Preiļos. Atšķirībā no sadzīves atkritumiem paredzētajiem konteineriem, kas daudzdzīvokļu mikrorajonos ir paredzēti tikai šo māju iemītniekiem, šķiroto atkritumu konteinerus (dzeltenā un zaļā krāsā) var izmantot arī individuālo māju un lauku iedzīvotāji.