„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 9. oktobris
Trešdiena
Elga, Elgars, Helga
+13.4 °C
neliels lietus

Ceļu policija soda mikroautobusu šoferus

Egita Terēze Jonāne

Uzņēmuma „Daugavpils satiksme” vadība gatavojas iesniegt izskatīšanai Transporta komisijai jautājumu par mikroautobusu reisu skaita palielināšanu atsevišķos maršrutos. Tas tiek pamatots gan ar pilsētnieku pārmetumiem, gan Ceļu policijas sodiem, kura aizliedz pārvadāt maršruta mikroautobusos stāvošus pasažierus.

„Šāda tipa sabiedriskajā transportā stāvvietas nav paredzētas,” teica „Daugavpils satiksmes” valdes loceklis Romāns Savickis, „diemžēl, šeit mēs esam spiesti rīkoties vienīgi likuma ietvaros.”

Kā iespējamo šīs problēmas risinājumu R. Savickis uzskata papildus reisu ieviešanu problemātiskākajos virzienos. Pašlaik pilsētas uzņēmumam šis jautājums ir prioritārs un tas solās rast risinājumu vistuvākajā laikā.

„Latgales Laiks” noskaidroja, ka sodīti 13.a maršruta mikroautobusu šoferi, kas kursē no Daugavpils cietokšņa uz pilsētas centru. Cietokšņa šauro un zemo vārtu dēļ lielie autobusi nevar iebraukt mikrorajonā. Tāpēc, neskatoties uz gana lielo pasažieru skaitu, „Daugavpils satiksmei” nācās sūtīt turp kompaktāku transportu. Kad šoferiem, kuri pārvadāja kājās stāvošus pasažierus,  tika uzlikts sods, turpmāk tie brauca garām pieturām, atstājot skolēnus un pensionārus gaidām nākamo autobusu.