„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 9. oktobris
Trešdiena
Elga, Elgars, Helga
+13.4 °C
neliels lietus

Ilūkstē atvērs sāls istabu

Noslēgušies sāls istabas būvniecības darbi Ilūkstes sporta skolas sporta centrā (ISSSC). Apmeklētajiem to plānots atvērt tuvāko nedēļu laikā, informē ISSSC direktors Aivis Ruļuks.

Būvdarbi sākti pagājušogad, bet tie ieilguši, jo konstatētas kļūdas paveiktajā. Sāls istabā ierīkota speciāla ierīce, no kuras izdalās sāls joni, arī sienas, griesti un grīda noklāta ar sāli. Paredzēts, ka tajā vienlaicīgi varēs uzturēties vismaz četri cilvēki. Sāls istabas izveides izmaksas segtas ar SIA “LatRosTrans” atbalstu 15 tūkstošu eiro vērtībā, kā arī Ilūkstes novada domes līdzfinansējumu 2000 eiro vērtībā, norāda A. Ruļuks.

Vēl šogad ISSSC paredzēts ar speciālu segumu noklāt ziemā atklāto slidotavu, lai to varētu izmantot arī vasaras sezonā kā tenisa kortu. Tāpat ap to paredzēts uzklāt norobežojošu tīklu. “Sporta centra fitnesa zālei nesen iegādājāmies jaunus kardio trenažierus un hanteles,” stāsta A. Ruļuks, „tāpat kā baseins, tā būs atvērta arī vasarā.”