„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 9. oktobris
Trešdiena
Elga, Elgars, Helga
+13.4 °C
neliels lietus

Krāslavā modernizēs videonovērošanas sistēmu

pexels.com

Turpinot īstenot Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības projektu, Krāslavas novada dome ir noslēgusi līgumu ar SIA „IVIKS par vairāku videonovērošanas kameru nomaiņu Krāslavas teritorijā, informē pašvaldības projektu realizācijas speciālists Andris Rukmans.

Modernas videonovērošanas kameras tiks uzstādītas abos virzienos Augusta un Rīgas ielu pagriezienā, pie Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja ēkas un skatu laukumā, uz poliklīnikas ēkas jumta un Rīgas un Pārceltuves ielas krustojumā.

Tiks iegādāts arī mobilais videonovērošanas kameru komplekts, serveris datu uzglabāšanai, kā arī sociālie stendi, kas tiks ierīkoti Krāslavas pamatskolas, Krāslavas Valsts ģimnāzijas un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas telpās.

Kopējās iekārtu piegādes un uzstādīšanas izmaksas ir 16 881 eiro.

Pārrobežu sadarbības projekts ir vērsts uz sadarbību noziedzības un nelegālās migrācijas apkarošanā, sabiedriskās kārtības un satiksmes drošības uzlabošanā Latvijas un Lietuvas austrumu pierobežas teritorijā. Tā izmaksas ir 580 236 eiro, tostarp ERAF līdzfinansējums - 493 200 eiro. Projektu plānots īstenot līdz 2019. gada 16. novembrim.