„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+12.1 °C
apmācies

Dagdas novadā rīkos asfalta spēles

Publicitātes foto

Asfalta spēļu ierīkošana un organizēšana, kapličas atjaunošana, jaunu āra durvju ielikšana daudzdzīvokļu namā. Tās ir tikai dažas no 11 idejām, kuras Dagdas novada iedzīvotāji īstenos šogad par Dagdas novada pašvaldības konkursa „Sabiedrība ar dvēseli 2018”  finansējumu.

Projektu koordinatore Olga Gekiša pastāstīja, ka asfalta spēles plāno rīkot jauniešu biedrība „Dagne” vecajā autodromā Dagdas pagastā, tikmēr Jauno kapu piederīgo grupa atjaunos kapliču Šķaunes ciema Jaunajos kapos. Tāpat par konkursā piešķirtajiem līdzekļiem Dagdas daudzdzīvokļu nama Asūnes ielā 2 iedzīvotāji nomainīs visas āra durvis kāpņu telpās.

Jaunu pielietojumu tukšām telpām ir atradusi Andzeļmuižas katoļu draudze Andzeļu pagastā, teica O. Gekiša. Proti, baznīcā tiks izveidota saietu zāle, kur ticīgie pēc Svētās Mises pie tējas pārrunās Bībeles un ticības tēmas. Savukārt Dagdas katoļu draudze iegādāsies un uzstādīs baznīcas dārzā 5 soliņus. Iedzīvotāju grupa „Šķaunes sievietes” godā savu novadnieci dzejnieci Mariju Andžāni, un šogad iesniedza dzejnieces piemiņas vietas labiekārtošanas projektu, kur iekļāvušas arī uzraksta uz piemiņas akmens atjaunošanas darbus.

Pilnu rakstu lasiet 26. jūnija numurā.