„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+13.6 °C
apmācies

Vāc līdzekļus piemineklim neredzīgajiem

Publicitātes foto

Neredzīgo biedrības ciema iedzīvotāju padome izvirzīja ideju izveidot savā mikrorajonā vēl vienu interesantu objektu – neredzīga cilvēka skulptūru ar suni – pavadoni. Lai izgatavotu, piegādātu un uzstādītu monumentu cilvēka augumā, ir nepieciešami 6500 eiro. Objektu plānots uzstādīt Sajūtu dārzā Čiekuru ielā.

Šīs idejas autore ir Daugavpils Neredzīgo biedrības ciema iedzīvotāju padomes priekšsēdētāja Ludmila Borska, kura ir izdevies vienoties ar jauno tēlnieku – novadnieku Haraldu Gertu par izdevīgiem nosacījumiem. H. Gerts šogad aizstāv savu diplomdarbu Latvijas Mākslas akadēmijā un uzreiz pēc izlaiduma ir gatavs sākt šī projekta īstenošanu. Lai gan sākotnēji tika izskatīts koka skulptūras variants, vēlāk tomēr nolemts izvēlēties akmeni. Skulptūras izgatavošanai un uzstādīšanai būs nepieciešami aptuveni 2-3 mēneši. Turklāt jaunais mākslinieks ir ar mieru pie reizes izveidot vairākas koka spēļu figūras bērniem, kuri dzīvo ciemā.

„Latvijā dzīvo aptuveni 5000 cilvēki, kuriem ir nopietnas redzes problēmas vai pilnībā zaudēta redze,” pastāstīja Ludmila, „ja katrs no viņiem iemestu krātuvē vismaz vienu eiro, mūsu naudas vākšana uzreiz noslēgtos. Tāpēc mēs lūdzam visu cilvēku un organizāciju atbalstu šī neredzīgo dzīves simbola uzstādīšanā.”

Ziedojumus var ieskaitīt organizācijas bankas kontā LV44HABA0551042628106  vai nodot skaidru naudu neredzīgo bibliotēkā, Čiekuru ielā 5-13.

Informācija pa tālruni 26050031.